AUSZTRÁLIA A-TÓL Z-IG

Dupla örömhír! (vízumváltás + hiányszakmák listája)

2015. július 05. 03:23 - AtoZ

Igen, már jó régen írtunk. Az ok egyszerű: sokat dolgozunk, ráadásul ugye itt jelenleg tél is van, így eléggé begubózódtunk, ez a bejegyzés is csak egy gyors helyzetjelentés lesz. Habár az itteni tél nem olyan elképesztően vészes, de tény, hogy reggelente nagykabátban indulunk el munkába az 5-8 fokban. Napközben azért ha kisüt a nap (márpedig gyakran kisüt...), akkor felmegy a hőmérséklet akár 18-20 fokra is, szóval annyira nem kell minket sajnálni... ;) Viszont nem is ez a lényeg, hanem az, hogy...

20150702_143204-w1200.jpg

... szintet léptünk! Ugyanis megkaptuk a Graduate Visa-t, ami azt jelenti, hogy 2017 júliusáig teljeskörű ausztrál tartózkodási-, és munkavállalási engedéllyel rendkelkezünk. Hip-hip, hurrá! Tanulóvízum, goodbye, a soha viszont-nemlátásra!!! :) Röviden ezt a vízumot annak köszönhetően igényelhettük meg, hogy Zoli elvégezte a két évet (azaz pontosan 4 szemesztert/trimesztert) felölelő dupla mester képzését (Master of Business Administration és Master in Professional Accounting), így az ausztrál állam lehetőséget ad arra, hogy még két éven át Ausztráliban élhessünk és dolgozhassunk, ha akarunk. Na persze még van pár feltétele ennek a vízumnak, amiket ide kattintva elolvashattok: http://www.border.gov.au/Trav/Visa-1/485-

A másik jóhír sokaknak pedig az, hogy július 1-gyel kiderült, hogy erre az évre is rajtahagyták a bevándorlási listán a könyvelést, mint letelepedésre alkalmas szakmát. Ez azért fontos, mert az Ausztráliába bevándorolni kívánó, üzleti végzettséggel rendelkező fiatalok számára még mindig talán ez az egyik legközelebbi szakma, amit viszonylag könnyen meg tudnak szerezni a bevándorláshoz. 

Érdekességképpen még annyi, hogy nagy meglepetésre a fogorvosi szakmát levették a listáról, viszont feltették a bútorasztalost és a karosszérialakatost. (További info: https://www.acacia-au.com/2015-16-Skilled-Occupations-List-Announced.php)

Zárásként pedig íme néhány kép a téli Sydney-ről... :)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://azausztralia.blog.hu/api/trackback/id/tr277596284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása