AUSZTRÁLIA A-TÓL Z-IG

Itt a vége, fuss el véle...

2020. augusztus 18. 13:19 - AtoZ

Ez a nap is eljött. Ahogy a Mátrix című filmben is elhangzott, „Minden dolog, aminek kezdete van, véget is ér.”

Ennek a blognak most jött el a vége.

Majdnem 7 éve kezdtük el ezt a blogot írni, teli voltunk új élményekkel, izgalmakkal, ahogy az egy teljesen új kontinens felfedezésekor várható is. Azóta elképesztő mennyi minden történt velünk, megszereztük a letelepedéshez szükséges végzettségeket, nyelvvizsgákat, rengeteg munkahelyen dolgoztunk, új szakmákat tanultunk, körbeautóztuk az egész országot és végül, de nem utolsó sorban az ausztrál állampolgárságot is megszereztük.

Amint azt eddig tapasztalhattátok, a blogunkban nem csak a személyes élményeinket osztottuk meg Veletek, hanem segítséget is igyekeztünk nyújtani a hasonló ausztrál kalandon gondolkozók számára hasznos információkkal. Azonban az elmúlt hónapokban már azt éreztük, hogy egyre kevésbé tudunk segíteni a bevándorlással és a letelepedéssel kapcsolatban, hiszen a megváltozott szabályokkal már mi sem vagyunk tisztában. Ráadásul már azt sem éreztük, hogy a mindennapi életünket továbbra is szívesen megosztanánk a blogon, emiatt pedig hónapok kezdtek el eltelni két bejegyzés között.

Többek között ezen okok miatt végül úgy döntöttünk, hogy lezárjuk a blogunkat.   

A Facebook oldalunkat megtartjuk (https://www.facebook.com/azausztralia), de mostantól ott is csak közérdekű, Ausztráliával kapcsolatos híreket fogunk megosztani, semmilyen személyes jellegű bejegyzésünk nem lesz a továbbiakban.

Amikor pedig majd újra lehet turistaként utazni Ausztráliába, az Ausztrália Neked (https://www.ausztralianeked.hu/ és https://www.facebook.com/ausztralianeked/) szolgáltatásunkon keresztül tudunk továbbra is segíteni az utazóknak.

Köszönjük, hogy Velünk voltatok az elmúlt 7 évben, vigyázzatok magatokra és egymásra!

Szeretettel,

Andi és Zoli

dscn6211.JPG

3 komment

Ausztrália legveszélyesebb állatai - Top 7

2019. november 16. 09:31 - AtoZ

Ausztrália köztudottan egy nagyon veszélyes hely. Lépten nyomon mérgező vagy harapós állatok várják, hogy megkeserítsék az emberek életét, adott esetben akár meg is öljenek. Vagy mégsem? Nos, hogy tisztán lássuk a valóságtartalmát ennek a kijelentésnek, segítségül hívtuk a statisztikát, ami egyértelműen megmutatja, hogy melyik félelmetes állat hány ember életét oltotta ki az elmúlt években Ausztráliában. Vajon ki lesz az első? Valamelyik pókfajta a rengeteg mérgező ausztrál pók közül? A kegyetlen sósvízi krokodil, amely könnyedén ránt be magával a vízbe egy megtermett embert is? Vagy a méltán hírhedt fehér cápa? Esetleg a mérgeskígyók? Neked mi a tipped?       

azszerk_daintree_dscn3553.jpg

Tovább
1 komment

Repülj Ausztráliába - de hogyan?

2019. augusztus 31. 15:47 - AtoZ

Aki arra adja a fejét, hogy meglátogassa ezt a fantasztikus kontinenst, bizony számolnia kell azzal, hogy a célponttól függően összesen minimum 18-25 órát kell repülnie, nem ritkán 2 átszállással. Manapság már rengeteg repülőtársaság közül választhatunk, és nagyon nem mindegy, hogy melyikkel töltjük ezt az 1 teljes napot. Egy kellemes utazás után akár azonnal és viszonylag pihenten foghatunk bele Ausztrália felfedezésébe, ellenben egy végigszenvedett repülés és kimerítő átszállások garantáltan el tudják rontani az első ausztrál napjainkat. Ebben a kis bejegyzésben megosztjuk Veled 6 évnyi ausztráliai utazásaink tapasztalatait a különböző társaságokkal és tippeket adunk, hogyan enyhítsd az utazás kényelmetlenségeit.

70269038_710388979403527_317256568296964096_n.jpg

Tovább
1 komment

Tazmánia, földi paradicsom a világ vége után kettővel

2019. április 03. 04:25 - AtoZ

Amennyiben mondjuk 10 évvel ezelőtt valaki megkérdezte volna tőlünk, hogy pontosan hol is helyezkedik el Tazmánia, nem biztos, hogy elsőre megtaláltuk volna a vaktérképen, még az sem biztos, hogy azonnal rávágtuk volna, hogy Tazmánia Ausztrália egyik állama. A 2017-es ausztrál körutunk során nem is sikerült eljutnunk oda, mivel a szigetre csak egy 9 órás kompúttal lehet autóval átjutni Melbourne-ből, ami nem kevés sem időben, sem pénzben. 2018 Karácsony után viszont útrakeltünk Fekete Báránnyal (a 4x4-es Toyotánkkal) és végre kipipáltuk a listánkról az utolsó ausztrál államot is, annak fővárosával, Hobarttal együtt.

20190101_161444.jpg

Tovább
3 komment

Jótanácsok az ausztrál bevándorláshoz

2019. január 14. 12:02 - AtoZ

Nem titok, hogy ezen az ausztrál letelepedésünket és itteni életünket bemutató blogon keresztül sokan találnak ránk és írnak nekünk, hogy segítsünk nekik is a bevándorlásban. Bár igyekszünk annyit segíteni, amennyit az időnk és a tudásunk enged, de mindig kihangsúlyozzuk, hogy mi nem vagyunk bevándorlási ügynökök, nem követjük a folyamatosan változó itteni szabályokat, így tanácsadásra sem mi vagyunk a legmegfelelőbb szakemberek. Pusztán a saját tapasztalatainkat, példánkat tudjuk megosztani, speciális, kifejezetten vízumokkal kapcsolatos kérdésekre nem tudunk válaszolni. Viszont látva az igényt arra, hogy a tapasztalataink másokat is igencsak érdekelnek, összeszedtünk néhány jótanácsot azoknak, akik még csak gondolkoznak az egy ausztrál kalandon, és azoknak is, akik már idekint vannak. Lássuk...

DSC_0046-1200.jpg

Tovább
4 komment

Hogyan lettünk 5 év alatt ausztrál állampolgárok?

2018. december 16. 09:11 - AtoZ

5 év és 1 hónap. Ennyibe telt nekünk megszereznünk az ausztrál állampolgárságot, miután 2013. októberében 4 óriási bőrönddel, diákvízummal, 30 óra utazás után megérkeztünk Sydney repterére. Összvissz egy airbnb szállást foglaltunk 4 napra, és tudtuk, hogy hova fogok én (Zoli) járni posztgraduális képzésre két éven keresztül. Ennyi. Minden egyébbel az ahogy esik úgy puffan elvet követtük. Az eredeti terv az volt, hogy 2 év alatt megszerzem a kettős Master végzettséget (Master of Business Administration és Master of Professional Accounting), közben megismerjük ezt a csodálatos kontinenst egy kicsit jobban, és majd eldöntjük, hogy megpróbáljuk-e megszerezni az itteni állampolgárságot. Két év után eldöntöttük…

dscn0325.jpg

Tovább
49 komment

A világ legszebb tengerparti kiállítása - Sculptures by the Sea

2018. november 02. 09:59 - AtoZ

1997 óta kerül megrendezésre Sydney legszebb tengerparti sétányán immár a világ legnagyobb szabadtéri szoborkiállítása, a Sculptures by the Sea. A 3 héten át tartó kiálltást több, mint fél millióan látogatják meg évente, ami a Bondi és a Tamarama strand közötti meseszép 2 km-es tengerparti sétaúton terül el. Ez az út egyébként is a Sydney-be látogató turisták egyik legkedveltebb célpontja, ilyenkor pedig konkrét dugók szoktak kialakulni. Ettől függetlenül tényleg elképesztő élmény a világ legszebb tengerpartjai között számontartott Bondi strandról elindulni, és több, mint 100 művész szabadtéri installációját végignézni, miközben a türkiz színű tenger nyaldossa a sziklákat a háttérben. De elég is a szóból, lássuk az idei év legérdekesebb szobrait, plusz néhány életképet a környékről és a sétaútról...


dscn0477.jpg

Tovább
2 komment
süti beállítások módosítása