AUSZTRÁLIA A-TÓL Z-IG

Az 50 millió dolláros autókiállítás - Hunter Valley

2014. május 13. 03:46 - AtoZ

Rolls-Royce és Bentley kiállítás a Hunter Valley borvidéken. Ha ezután a mondat után a pulzusod kezd emelkedni, a tenyered izzadni és a pupillád tágulni, akkor ez a bejegyzés Neked szól. :) Az ausztrál Rolls-Royce Tulajdonosok klubbja idén New South Wales egyik híres borvidékén, a Hunter Valley-ben tartotta az évente megrendezésre kerülő találkozóját. Hunter Valley Sydney-től 2 órára van, úgyhogy ezt a lehetőséget mi sem hagyhattuk ki!

DSC_0061.JPG

Idén kb. 100 autó gyűlt össze az ország különböző pontjairól, a legöregebb egy 1910-es Rolls volt, ami egyben Ausztrália 2. legidősebb Rolls-Royce-a.

DSC_0083.JPG

DSC_0078.JPG

 

A legdrágább megvásárolhatóak pedig ezek a Phantomok voltak, listaáron 645.000 AUD (~130 m Ft).


 

Az ausztrál Rolls klub egyébként idén 68 éves, több, mint 1000 taggal és 1.200 Rolls-Royce-szal (és Bentley-vel) rendelkezik. A nagygyűlés minden évben egyben egy jótékonysági rendezvény is, idén a Westpac Rescue Helicopter önkéntesei részére gyűjtöttek adományokat a kiállításon, ami egyébként ingyenesen volt megtekinthető. 

DSC_0197.JPG

P5108668.JPG

DSC_0066.JPG

Igazán nem is lehet szavakkal kifejezni ezeknek az autóknak a gyönyörűségét, úgyhogy a szövegből legyen ennyi is elég, jöjjenek a képek!

Kezdjük egy galériával a viszonylag "frissebb" darabokkal:

 

Itt azért már velünk egykorúak, vagy akár öregebbek is az autók:

Ezekkel pedig már mi is csak magázódni mernénk:

 

 

És végül itt egy kakutojás. Amikor először megláttuk, egy mélyről jövő káromkodás tört elő belőlünk... Ez a csúfság egyébként a hírhedt Gumball 3000 versenyeken is részt vett, ahol ennél még sokkkkkkal de sokkkkal ízléstelenebb autókkal is versenyeznek:

IMG_20140510_142718-W1200.jpg

 

És ha már egyszer egy borvidéken jártunk, akkor természetesen vettünk egy pár "szőlőlevet" is... :) A borászatok látogatása úgy zajlik, hogy adva van egy jópár négyzetkilométernyi terület, több száz borászattal, amiket leginkább autóval lehet megközelíteni. Bemész az egyikhez, azonnal ott terem egy eladó, már kapod is a kósoltatópoharakat, vizet és egy kancsót, amibe kiöntheted a kóstolás után megmaradt bort a poharadból. Gyakorlatilag végigkóstolhatod a teljes borválasztékukat, és ha egyik sem ízlett igazán, akkor megköszönöd, és továbbmész, no worries. :) Itt New South Wales-ben egyébként a tapasztalt sofőröknek az engedélyezett alkohol szint vezetésnél 0.05g/100ml, ami nagyjából azt jelenti, hogy az első órában 2 sztenderd italt lehet elfogyasztani, majd utána óránként még egyet-egyet. Egy sztendert italnak minősül kb. egy háromdecis 3.75%-os sör, vagy egy egydecis 13%-os bor, vagy egy 30ml-es 40%-os tömény. Mivel természetesen embere válogatja, hogy mennyire érzékeny valaki az alkoholra, plusz pontosan kiszámolni az alkoholszintet lehetetlen, ezért sajnos sok embert kapnak el túlzott alkoholfogyasztással történő vezetésért. A rendőrségi ellenőrzések rendszeresek, még külön reality TV műsor is szól az elrettentő esetekről, amikor pl. a farmer gyakorlatilag alig tud kiszállni az autójából, annyira matarészeg. Másrészt viszont, akik tudnak uralkodni magukon, azoknak nagyon jó ez a rendszer, mert nem kell feleslegesen a rendőröktől parázniuk egy ebéd utáni kis pohár bor elfogyasztása után...

 

 

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://azausztralia.blog.hu/api/trackback/id/tr646148704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Egy Hun Hunniából 2014.05.13. 18:33:21

Elképesztő "cuccok"! Köszi hogy megírtad! ;-)

AtoZ 2014.05.15. 01:07:34

@Egy Hun Hunniából: Azok bizony, úgy ugráltunk az autók között mint az ovodás a legógyárban... :)
süti beállítások módosítása